Een menukaart met enkel tekst in de vorm van onleesbare tekens en onduidelijke afbeeldingen in combinatie met personeel dat de Engelse taal niet beheerst, maakte het bestellen van eten in China in veel gevallen een ware uitdaging. Één afbeelding was echter geen twijfel over mogelijk: komkommers! In spreektaal ‘pai huang gua’ genoemd is een komkommersalade op Chinese wijze. Een gerecht dat gedurende onze reis nagenoeg iedere avond op herhaling is gegaan… heerlijk!
Ondanks dat de typisch Chinese komkommersalade in heel China wordt gegeten, stamt de oorsprong van het recept uit de Szechuan regio. Iedere regio heeft vandaag de dag zijn eigen variant, maar basis blijft gelijk; zoet, zout en zuur (en knoflook!).
Wat ons betreft het perfect bijgerecht in iedere combinatie! Reden te meer dat wij bij terugkomst in Nederland dit bijgerecht eigen hebben gemaakt. Inmiddels hebben wij de perfecte balans tussen smaken en contrasten gevonden. Maak kennis met onze variant van de zoetzure komkommersalade. “Chī hào chī”, ofwel eet smakelijk!
Bekijk al onze gerechten hier