Beijing, ofwel Peking. De hoofdstad van het grootse China en de tweede verblijfplaats van onze reis door China. Enkel de stad bevat al nagenoeg evenveel inwoners als Nederland in zijn geheel telt. Het is juist in deze hoofdstad dat we kennis maakten met de culinaire diversiteit van de Yunnan keuken, vernoemd naar de gelijknamige provincie in het zuiden van China.
De Yunnan-keuken is een eigen blend van lokale gerechten, gevoed door de grote etnische diversiteit van haar bevolking. In het pittoreske restaurantje “Little Yunnan” maakten we kennis met het gerecht “Black pepper beef”. Een licht pikante, kruidige saus met onder andere rundvlees, ui en paprika.
De Yunnan keuken is een op zichzelf staande keuken; los van de traditionele Chinese bereidingswijzen. Reden te meer u tijdens deze culinaire ontdekkingsreis mee te nemen naar deze spraakmakende kookkunst van China! Wij hebben dit gerecht voor u geperfectioneerd en naast de traditionele variant van rundvlees een gelijkwaardige variant ontwikkelt, maar dan met varkensvlees. Kiezen wordt nog lastig… ze zijn allebei heerlijk!
Bekijk al onze gerechten hier