Bloemkool Chinese Style

Ondanks onze reislust blijven we natuurlijk rasechte Nederlanders. Ook wij zullen dus te allen tijde terugvallen op het gebruikelijke… bloemkool!

Gedurende onze rondreis was de keuze voor bloemkool een op het eerste oog ‘veilige’ keuze. Echter, de eerste kennismaking met Chinese cauliflower was er één om nooit te vergeten! Heerlijk in de knoflook roergebakken bloemkoolroosjes met een saus vol van specerijen; een ware smaakmaker!

Ondanks dat nagenoeg ieder Chinees restaurant zijn eigen variant van Chinese cauliflower kent, stamt het originele recept uit de Sichuan keuken (hoofdstad: Chengdu). Wij hebben geprobeerd het beste uit de diverse Chinese keukens te combineren en zijn tot ons eigen recept gekomen. De perfecte balans tussen de milde smaak van bloemkool; het scherpe van gebakken knoflook; tezamen in combinatie van zoetzure saus met een vleugje soja. Ook verkrijgbaar met broccoli.

Geniet op oer-Hollandse wijze van dit heerlijke bijgerecht op typisch Chinese wijze! Een beetje van ons; een beetje van China.

Bekijk al onze gerechten hier