Saté Babi

Een (bij)gerecht dat nagenoeg bij iedere (afhaal)Chinees standaard op het menu terug te vinden is. Toch wisten wij voor aanvang van onze reis al dat ons verblijf in China géén satégerechten ging brengen. De oorsprong van saté ligt namelijk in Indonesië.

Saté (of satay) is van origine een Maleisisch gerecht, bestaande uit geroosterd vlees op een dunne houten spies van bamboe. Marloes heeft de kunst van de perfecte saté bereiden tijdens haar studie in Indonesië volledig geperfectioneerd. In het kader van een Aziatische ontdekkingsreis willen wij dan ook graag dit recept rechtstreeks vanuit Java met u delen!

Onze versie van de saté wordt in de volksmond saté babi genoemd. ‘Babi’ betekent letterlijk varken. Voor het bereiden van onze saté maken we gebruik van varkenshaas: ’tenderloin babi’. Laat u verrassen door de rijke, licht pikante smaak van deze varkenssaté overgoten met een heerlijke satésaus en waan u voor even in dat pittoreske wegrestaurantje in Jakarta! ‘’Makan enak’’, ofwel eet smakelijk!

Bekijk al onze gerechten hier