Een klassieker uit de Chinese afhaalkeuken van Nederland: Kung pao chicken. Toch blijkt het originele recept (zoals bij veel Chineesverwesterde gerechten) sterk af te wijken. Het traditionele recept van Kung pao chicken is geboren in de Sichuan keuken, een provincie in het zuidwesten van China. Een heerlijk roergebakken gerecht bestaande uit kip, cashewnoten, groenten en… pepers. Véél pepers.
Tijdens onze eerste tussenstop in China, Datong, maakten wij kennis met dit typische Chinese vleesgerecht. Het was vanaf dat moment dat we wisten dat wanneer men je er vriendelijk op wees dat er sprake was van een “pikant gerecht”, dit serieus genomen diende te worden!
Kung pao chicken is een gerecht waarbij de “pittige eter” zijn hart kan laten spreken. Speciale gedroogde Spaanse pepers in combinatie met traditionele Chinese kruiden zijn de smaakmakers van dit gerecht. Bij terugkomst hebben het recept van Kung pao chicken op de traditionele Sichuanwijze eigen gemaakt, maar dan wel in een mildere variant. Laat u verassen door onze variant van de traditionele Kung pao chicken, onmisbaar om uw ontdekkingsreis door de Chinese keuken compleet te maken. Tip: in combinatie met witte rijst komt dit pikante vleesgerecht perfect tot zijn recht.
Bekijk al onze gerechten hier