Rendang

Rendang is een authentiek en typisch Indonesisch vleesgerecht. De oorsprong van Rendang ligt in Minangkabou; een Maleis volk voornamelijk woonachtig in West-Sumatra. Rendang werd destijds ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten geserveerd.

Tegenwoordig vind je Rendang overal in Indonesië terug op de menukaart. Rendang is te vergelijken met het typisch Nederlandse ‘draadjesvlees’ en wordt meestal bereid met rundvlees, kippenvlees, geitenvlees of eend.

Onze rundvleesvariant wordt langzaam gekookt in een speciale kruidenmix, groenten en kokosmelk en staat wel 3 uur te garen. Resultaat: heerlijk mals vlees vol van smaak! De smaken van de kruiden, kokosmelk en sereh (citroengras) zijn volledig in het vlees doordrongen, wat leid tot een ware smaakexplosie! Niet Chinees, maar onmisbaar voor een lifetime journey door de oriëntaalse keuken. Het beste te combineren met nasi puti, ofwel witte rijst. Smakelijk!

Bekijk al onze gerechten hier